Багаторівневе розшарування контурів об’єктів у бінарних зображеннях - Сабельніков, П.Ю. (Штучний інтелект, 2017)
У статті пропонується модифікований алгоритм паралельного сканування і кодування контурів об’єктів у бінарних зображеннях з введенням процедур їх розшарування за рівнями. Алгоритм дозволить впорядкувати в ієрархічному порядку чорні і білі об’єкти зображень та надасть можливість обчислення моментів інерції об’єктів різного рівня, з включенням або виключенням деяких з них.