Концепція реконфігурованого виробництва на базі мобільних інтелектуальних технологічних машин - Ковалевський, С.В.; Ковалевська, О.С. (Штучний інтелект, 2017)
Запропоновано підхід, при якому формування складу і обсягу основного та допоміжного обладнання в механоскладальному виробництві визначається не сформованими традиціями і можливостями його поновлення, а тією номенклатурою виробів, яка на даний момент часу є актуальною і найбільш затребуваною. Такий підхід дозволяє адаптувати можливості виробництва до випуску різних виробів. Особливості верстатів на базі механізмів з кінематикою паралельної структури дозволяють прогнозувати еволюцію механоскладального виробництва в напрямку подальшого збільшення гнучкості виробництва за рахунок реконфігурації ділянок механічної обробки шляхом оснащення їх інтелектуальними верстатами-роботами з нормалізованих елементів з широкодіапазонним розмірним рядом.