Історична фемінологія у західній історіографії: тенденції другої половини ХХ - початку ХХІ ст. - Буряк, Л. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У статті визначаються основні етапи розвитку історичної фемінології у західній історіографії другої половини ХХ – початку ХХІ ст., систематизуються напрями досліджень, аналізується зміна тенденцій на кожному з етапів її еволюції, визначаються ключові постаті дослідників та знакові праці у зазначеній сфері західної історичної науки.