Християнський аспект літературної творчості Ольги Кобилянської - Левченко, Г. (Слово і Час, 2008)
У статті розглядається рецепція християнських мотивів у творчості О. Кобилянської, простежується взаємодія християнства з ніцшеанством, виокремлюються різні художні коди, сформовані християнським дискурсом, – глибинно-психологічний, іронічний, викривальний.