Українська духовна атмосфера за інтелектуальним барометром Юрія Шевельова - Жулинський, М. (Слово і Час, 2008)
Стаття написана до столітнього ювілею Ю.Шевельова (1908–2002), розкрито тему “Юрій Шевельов (Шерех) й Україна”. Проаналізовано літературознавчу спадщину, зокрема й завершальний двотомник (2001) “Я–мене–мені... (і довкруги)”.