Із зали засідань Президії НАН України (1 грудня 2017 р.) (Вісник НАН України, 2018)
На засіданні Президії НАН України 1 грудня 2017 р. розглядалися такі питання: • Про стан та перспективи наукової періодики НАН України (доповідач — академік НАН України Я.С. Яцків) • Про виконання Цільової програми співробітництва НАН України з Європейським центром ядерних досліджень та Об’єднаним інститутом ядерних досліджень «Ядерна матерія в екстремальних умовах» (доповідач — академік НАН України А.Г. Загородній) • Про результати виконання Цільової комплексної програми НАН України з наукових космічних досліджень на 2012—2017 роки (доповідач — академік НАН України Я.С. Яцків) • Кадрові та поточні питання.