”Запорозька старовина” як матеріал для вивчення історіографічних та джерелознавчих уявлень епохи - Ковальчук, О. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Виходячи з тези, що фальсифікат є втіленням парадигматичних уявлень епохи, автор намагається на основі зазначеного видання дослідити історіографічні та джерелознавчі уявлення епохи романтизму.