Образи історії української історіографії в історичній науці України середини 1950-их – початку 1970-их років - Яремчук, В. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті проаналізовано причини активізації досліджень над історією української історіографії в історичній науці УРСР середини 1950 – початку 1970-их рр.. З’ясовано характер та результати реабілітації в цей час дискредитованих чи замовчуваних у сталінський період українських істориків. Прослідковано взаємозв’язок між офіційними образами історії української історіографії та ревізіоністською історіографічною думкою, між концепціями української історіографічної традиції та історії України.