Оцінка можливостей відновлення кадрового потенціалу НАН України - Попович, О.С.; Костриця, О.П. (Вісник НАН України, 2018)
На основі розробленого авторами методу прогнозування еволюції кадрового потенціалу науки показано, що збереження, а тим більше нарощування чисельності дослідників НАН України неможливе без істотного зростання приходу молоді в наукові колективи. Розраховано необхідні темпи такого зростання для кількох сценаріїв розвитку Академії.