Історичні погляди Олександра Оглоблина: радянська доба (1919-1941) - Ясь, О. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Висвітлюється формування історичних поглядів відомого українського історика О.Оглоблина (1899–1992). Розглядаються основні складові світосприйняття цього вченого на основі аналізу його наукових праць 1920–1941 рр.