Історичний аспект відкриття симбіозу та його науково-практичного обґрунтування (світовий контекст) - Глоба, О.Ф.; Нікітюк, Н.Ф. (Наука та наукознавство, 2017)
У статті в історичному аспекті розглядаються дослідження такого поширеного явища в природі як симбіоз. На основі виявлених джерел розкривається еволюція уточнення самого поняття «симбіоз». У статті висвітлено лише матеріали, які стосуються симбіозу рослин та встановлення вченими кількох його видів. Показано роль вчених у вивченні цього явища.