Наукова література з історії торговельно-економічної діяльності греків України у ХVІІ – на початку ХХ ст. - Пилипенко, О. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У науковій статті зроблено детальний огляд наукової літератури, яка зберігається в фондах наукових бібліотек України. Здійснено спробу класифікувати наукові видання минулих століть. На основі аналізу наукової літератури зроблено висновок про рівень дослідження торгівельно-економічної діяльності греків в Україні у ХVІІ– на початку ХХ ст.