Провідний учений україни у галузі історії науки й техніки (до 70-річчя Олега Ярославовича Пилипчука) - Скляр, В.М. (Наука та наукознавство, 2017)
Важливою складовою сучасної української історичної науки є історія науки й техніки. Серед провідних науковців України у цій галузі чільне місце належить талановитому вченому та педагогу, доктору біологічних наук, професору, директору Центру досліджень з історії науки й техніки ім. О.П. Бородіна Державного економіко-технологічного університету транспорту Олегу Ярославовичу Пилипчуку.