Соломон Ісакович Пекар і його наукова школа (до 100-річ чя від дня народження) - Храмов, Ю.О. (Наука та наукознавство, 2017)
Розкрито характерні риси видатного українського фізика-теоретика С.І. Пекара як ученого, людини та педагога, тобто наукового лідера, який поклав початок створенню в Києві у 50–70-х роках минулого століття великої та потужної теоретичної школи в галузі фізики твердого тіла. Показано внесок С.І. Пекара та його школи у фізику. Наведено персональний склад школи.