Дискурс чи рефлексія? Аграрні аспекти нової економічної політики у публіцистичних та наукових творах 1920-х років - Святець, Ю. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Проаналізовано комплекс публікацій радянських публіцистів та науковців періоду непу аграрної тематики. Досліджено зв’язок ідеологічної мотивації та прагматичних профілів авторів, соціального замовлення та змістовного наповнення творів. Визначені етапи еволюції аграрної думки як результат соціально-економічної динаміки у названий період.