Узагальнене кінетичне рівняння Фоккера − Планка відкритих квантових систем - Герасименко, В.І. (Доповіді НАН України, 2018)
Розглянуто проблему строгого виведення узагальненого кінетичного рівняння Фоккера — Планка з динаміки відкритих квантових систем за наявності кореляцій початкових станів. Описано процес поширення кореляцій в таких квантових системах багатьох частинок.