Розуміння суспільно-політичної ролі української вищої школи в радянській публіцистиці 1920-х – початку 1930-х років - Парфіненко, А. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Стаття присвячена аналізу радянської публіцистики 1920-х – початку 1930-х років з метою з’ясування поглядів авторів на суспільно-політичну роль української вищої школи зазначеного часу. Основну увагу сфокусовано на вивченні дискурсивної практики втіленої у публіцистиці 1920-х – початку 1930-х років. Досліджуються ключових слова та вирази публіцистів за якими криються пені оціночні судження.