Сценарне дослідження розвитку економічної системи в умовах невизначеності на основі оцінки її критеріїв ефективності - Гриценко, В.І.; Бажан, Л.І. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2015)
Розглядаються питання логістичного підходу до управління матеріальним потоком економічної системи, динамічна сутність якої обумовлюється зворотним зв'язком і впливом на систему факторів зовнішнього середовища. Для досягнення стійкості розвитку економічної системи в умовах невизначеності пропонується сценарний підхід у поєднанні з використанням інтелектуальних ресурсів для прийняття управлінських рішень.