Моделювання галузевої еколого-економічної взаємодії в рамках виконання обмежень за Кіотським протоколом - Кудін, В.І.; Онищенко, А.М. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2015)
В статті запропоновано модифіковану балансову еколого-економічну модель типу “витрати-випуск” з врахуванням встановлених Кіотським протоколом обмежень на викиди парникових газів. Встановлено умови існування продуктивності моделі, що забезпечує невід’ємність економічних та екологічних показників. Розглянуто математичний апарат визначення зміни обсягів валового випуску основного та допоміжного виробництв у випадку зміни галузевої структури.