Стрес-тестування в системі оцінки ефективності виконання бюджетної програми у Збройних Силах України - Остапенко, О.П. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2015)
У статті систематизовані види бюджетних ризиків, які впливають на виконання бюджетних програм у Збройних Силах України. Розглядається методологія оцінки таких ризиків на основі стрес-тестування рівня виконання програм на основі експертних суджень та історичних сценаріїв. За допомогою стрес-тесту на основі даних спостережень проводиться аналіз виконання показників бюджетної програми за певного рівня її фінансування з метою перевірки адаптивності такого методу для ідентифікації та оцінювання відповідних ризиків.