Дослідження динаміки фондового індексу ПФТС на фінансовому ринку України на різних часових вікнах з 2001 по 2016 роки - Ляшенко, О.І.; Крицун, К.І. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2016)
У статті досліджено динаміку фондового індексу ПФТС з 2001 по 2016 роки. Застосовано мультифрактальний аналіз та R/S-аналіз, як інструменти аналізу динаміки фінансових часових рядів. Здійснено розрахунок індексу Херста за допомогою програмного пакету Greatl. Виявлено мультифрактальні властивості ряду за допомогою програми SpectrAnalyzer. Графічно відображено розрахунки мультифрактального спектру сингулярності та флуктуаційних функцій за період з 2001 по 2016 роки.