Теоретичний аналіз методів оцінки ефективності функціонування економічних систем - Мандріка, А.Ю. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2017)
В даній роботі проведений теоретичний аналіз методів оцінки ефективності функціонування економічних систем. В роботі досліджені такі методи, як: метод фінансових коефіцієнтів, параметричний метод та непараметричний метод. По кожному з наведених методів надана інформація стосовно сфери застосування, необхідних даних, недоліках та перевагах застосування. В контексті порівняння параметричного та непараметричного підходу розглянуті базові моделі методу стохастичної границі та методу оболонкового аналізу даних.