Управління динамічним розвитком системи сільськогосподарських підприємств - Соболевська, Л.І. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2017)
Запропоновано підхід до здійснення динамічного управління процесом вирощування певної рослинницької культури, що передбачає вирішення наступних задач: 1) вибір оптимального варіанту розвитку системи зрошення; 2) вибір раціональних стратегій управління (варіантів обробки ґрунту та удобрення рослин з урахуванням можливого синергетичного ефекту) за умови забезпечення необхідного рівня зволоження. Підхід базується на розробці моделей та відповідних алгоритмів, в основі яких лежить метод послідовного аналізу варіантів та модифікація ітераційного алгоритму, що дозволяє оптимізувати управління марківським процесом з доходами.