Україніка на сторінках часопису “Przeglad Historyczny“ у міжвоєнний період - Гриневич, Т. (Інститут історії України НАН України, 2008)
В статті аналізується висвітлення проблематики історії України на сторінках польського часопису “Przegląd Historyczny”, що виходив у 1918–1939 рр. На сторінках журналу висвітлювалась проблематика походження Русі, приєднання Галичини до Польського Королівства, польсько-литовської унії, становища православної церкви в Речі Посполитій та інші проблеми. Статті відображали особливості розгляду проблем історії України істориками варшавського історичного середовища.