Стабільність фазового складу порошків на основі наноалмазу у фізіологічних розчинах - Бошицька, Н.В.; Перекос, А.О.; Гогоці, Є.Г.; Левківська, А.О.; Бошицький, К.Ю.; Уварова, І.В.; Лесин, В.Г. (Доповіді НАН України, 2018)
Досліджено фізико-хімічну стабільність порошків на основі наноалмазу у фізіологічних розчинах, які за своїм хімічним складом близькі до біологічних середовищ організму людини (вода, NaCl, розчини Рінгера і Рінгера–Локка). Показано, що стабільність досліджених порошків залежить від хімічного складу фізіологічних розчинів, а найбільш інтенсивно порошки реагують на розчин Рінгера–Локка, що містить у своєму складі глюкозу. При цьому головні лінії алмазу практично не змінюються, а спостерігається певний ступінь графітизації, що й робить їх перспективними для подальших досліджень із метою використання в медичній практиці.