У пошуках контексту. О. Оглоблин як інтерпретатор доби Хмельниччини - Ясь, О. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Висвітлюється формування історичних поглядів відомого українського історика О.Оглоблина (1899–1992). Розглядаються основні складові світосприйняття цього вченого на основі аналізу його наукових праць 1945–1991 рр.