Реконструкція студентської повсякденності 1920-х років:джерельні пріоритети - Рябченко, О. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті розглядаються основні види ego – документів, які дозволяють нам простежити сприйняття самою звичайною молодою людиною революційних перетворень, її погляд на природу і сутність нової влади, реакцію студентства на перетворення у системі вищої освіти. Відмічається, що успішна реалізація завдання реконструкції соціальної ідентичності українського студентства вимагає зміни акцентів у відношенні до вже відомих, а також введення до наукового обігу нових джерел.