Закарпаття напередодні Другої світової війни у працях сучасних українських істориків - Мищак, І. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті висвітлюється бачення істориками проблем розвитку Закарпаття напередодні Другої світової війни. Простежуються процеси формування національної самосвідомості жителів краю, діяльність Карпатської Січі та національного уряду Карпатської України на шляху розбудови незалежної держави.