Емігрантські ювілеї О. Олеся - Лисенко, Н. (Слово і Час, 2009)
У статті розглядається питання святкування ювілеїв О. Олеся на еміграції. Аналіз архівних джерел та науково-критичний коментар до них дозволили наповнити фактологічним матеріалом дослідження життєвого та творчого шляху О. Олеся, що сприяє створенню достовірної і об’єктивної наукової біографії письменника.