До проблеми функціонування “літературних архетипів” у європейському загальнокультурному контексті - Нямцу, А. (Слово і Час, 2009)
Аналізуються теоретичні аспекти функціонування легендарно-міфологічної традиції у світовій літературі. Розглядаються форми і способи переосмислення традиційних структур‚ інтегральні та диференційні характеристики загальновідомого сюжетно-образного матеріалу.