І знов сонет: Євгенія Кононенко і Олена О’Лір - Гаврилюк, Н. (Слово і Час, 2009)
На основі сонетів Є. Кононенко та Олени О’Лір вивчається семантика тексту крізь призму рівня звучності вірша. Визначаються ключові мотиви сонетів, особливості мелодики вірша.