ХVІІ Кримські міжнародні читання - Дунай, П. (Слово і Час, 2009)
23–27 вересня 2008 р. в Алушті проходила міжнародна наукова конференція “І.С.Шмельов і письменники літературного зарубіжжя”, в якій узяли участь науковці з України, Росії, Франції, Англії, Білорусії, Польщі.