Оцінювання міцності та довговічності полімерних трубних конструкцій - Стащук, М.Г.; Іваницький, Я.Л.; Дорош, М.І. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2016)
Cистематизовано результати українських та зарубіжних дослідників у галузі науки про методи оцінювання міцності та довговічності полімерних трубних конструкцій. Наведено методи визначення напружено-деформованого стану великогабаритних полімерних трубних конструкцій з порожнистою стінкою для оцінювання їх міцності та ресурсу за реальних умов експлуатації. Сформульовані рекомендації для інженерної практики, що стосуються методів і засобів оцінювання роботоздатності полімерних трубних конструкцій.