“Безсмертний животвір” Івана Франка (парадигми й модуси художності) - Корнійчук, В. (Слово і Час, 2009)
У статті розглянуто естетичну природу лірики І. Франка крізь призму парадигм і модусів художності. Виокремлено романтичну, реалістичну, модерністську парадигми з характерними для них героїчним, трагічним, драматичним, сатиричним й елегійним модусами. Проаналізовано концептуальні, на думку автора, естетичні домінанти Франкової поезії.