“Ізольда Білорука” Лесі Українки: до зрізу аналітичної вертикалі - Дунай, П. (Слово і Час, 2009)
Поема Лесі Українки “Ізольда Білорука”, що протягом ХХ – початку ХХІ ст. привертала увагу найавторитетніших в Україні дослідників (М.Зеров, М.Драй-Хмара, О. Забужко, В. Агеєва), зазнала широкої інтерпретаційної амплітуди в контексті світової філософської та естетичної думки. Характеризується тяглістю аналітичного прочитання та відкритістю до наступних осмислень.