Просвітництво: тлумачення, витоки, сутність - Зарва, В. (Слово і Час, 2009)
У статті зроблена спроба систематизувати наявні погляди щодо тлумачення Просвітництва, уточнити філософсько-культурний зміст та обсяг поняття “просвітництво”, простежити історичні витоки цього явища світової культури, етапи розвитку.