Інженерний геодезичний моніторинг фундаментів обладнання компресорних станцій - Криворучко, В.Т.; Навальнєв, М.І. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2016)
Розглянуто основні проблеми організації геодезичного моніторингу компресорних станцій магістрального газопроводу. На сучасному етапі об’єднання роботизованих технологій лінійно-кутових вимірів і сучасних автоматичних систем спостережень за осіданнями фундаментів обладнання дозволяє створити автоматичну систему геодезичного моніторингу устаткування газотранспортних систем.