Сюжетна функція магічних предметів у романі Гофмана “Малюк Цахес, на прізвисько Цинобер” - Свідер, І. (Слово і Час, 2009)
Твори німецького письменника епохи романтизму Е.Т.А. Гофмана густо насичені предметними образами, які відіграють активну роль у розвитку сюжету. Саме сюжетна функція магічних предметів у казці “Малюк Цахес, на прізвисько Цинобер” і становить предмет дослідження статті. Авторка наголошує, що магічні предмети у творі витісняють звичайний речовий світ; усяка річ тут пройнята чарівністю. Привертає увагу дослідниці й той факт, що Гофман уперше показав владу речей над психікою людини і над її звичками.