Патофізіологічні аспекти гострої черепно-мозкової травми як підґрунття для визначення можливостей відновлення функцій мозку - Кулик, О.В. (Международный медицинский журнал, 2017)
Проаналізовано патофізіологічні аспекти гострої черепно-мозкової травми. Визначено анатомічні, патофізіологічні, метаболічні, нейромедіаторні механізми, що лежать в основі посткоматозних несвідомих етапів. Це дасть змогу розробити нові діагностичні підходи, розглянути можливості мозку щодо відновлення його функцій та напрями реабілітації таких пацієнтів.