Оцінка високотехнологічної виробничої сфери – фундамент для створення дієздатної інноваційної стратегії держави - Саліхова, О.Б. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Надано авторське трактування основних понять високотехнологічної виробничої сфери та інструментарій щодо її оцінювання. Проаналізовано сучасний стан виробництва та експорту високотехнологічних товарів України. Визначено детермінанти випуску високотехнологічних товарів та створення доданої вартості господарюючими одиницями. Ключові слова: високотехнологічне виробництво, провідні промислові технології, українські виробники.