Наукомістке виробництво в Україні: економічні тенденції та наслідки прояву кризових трансформацій - Одотюк, І.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Виконано економіко-статистичний аналіз виробничих, інноваційно-інвестиційних та експортних передумов здійснення технологічної модернізації національної економіки на сучасному етапі. Виокремлено основні економічні тенденції та визначено наслідки трансформаційних перетворень у сфері наукомісткого виробництва української економіки в період кризи 2008-2009 рр. Ключові слова: наукомістке виробництво, зовнішньоторговельне сальдо, інновації, інвестиції, високо- та середньотехнологічні види діяльності, промисловість.