Гомоеротична суб’єктивність у діаріуші В.Ґомбровича - Варикаша, М. (Слово і Час, 2009)
У статті розглядається вияв свідомого і несвідомого в щоденнику польського письменника В.Ґомбровича. Психоаналітична інтерпретація діаріуша, яка розкрила схильність письменника до об’єкт- гомоеротичності, дозволяє глибше зрозуміти мотиви його творчості, пов’язані з тілесністю, зокрема сексуальністю.