Гетерогенна прозова структура як ергодичний гіпертекст (“Дослідження досконалості” Сави Дам’янова) - Татаренко, А. (Слово і Час, 2009)
У статті розглянуто поетикальні проблеми ергодичного гіпертексту на прикладі гетерогенної прозової структури – “Дослідження досконалості” (1983) відомого сербського письменника-постмодерніста Сави Дам’янова. Особлива увага звертається на аналіз формотворчих аспектів іманентної поетики прозаїка (семантизація форми, наративна стратегія, особливості функціонування різних дискурсів), а також на використання техніки пастиша для досягнення постмодерного ефекту амбівалентності авторської позиції у творі.