Роздуми про літературний канон (на американському матеріалі) - Денисова, Т. (Слово і Час, 2009)
Статтю присвячено одній із найвагоміших літературознавчих категорій – канону, його основним параметрам та проблемам канонотворення в новітньому літературному процесі. Об’єктом дослідження слугує література США, що в 1970–1980-і рр. зазнала періоду канонічних воєн. Роздуми авторки закликають до дискусії на тему, яка є чи не найактуальнішою в добу парадигмальних змін, що її переживає зараз західна культура.