Іван Франко versus Bільям Шекспір, або “І зоря до зорі промовля” - Кодак, М. (Слово і Час, 2009)
У статті розглядаються шекспірознавчі праці І. Франка як яскраві зразки тогочасного рівня теоретико- літературної думки. Особливість позиції Франка-критика – увага до психологічної майстерності митця в зображенні дійових осіб. Аналізуючи композицію драми, І. Франко виходить з ідеї цілісності твору.