Семантика екзистенційного світу повісті Миколи Гоголя “Шинель” - Ткачук, М. (Слово і Час, 2009)
У статті розглядається повість “Шинель” М.Гоголя, яка в метакритичному дискурсі гоголезнавства знайшла різноманітні інтерпретації, не завжди прийняті й переконливі. Виникає потреба висвітлити художню своєрідність твору крізь оптику семантики екзистенційного світу й екзистенціалів, що сприяє новому прочитанню тексту та його фікційних образів.