Тотожність мистецтва і життя в повісті Юрія Косача “Еней та життя інших” - Дмитрук, О. (Слово і Час, 2009)
Авторка аналізує дискурс мистецтва в повісті Юрія Косача “Еней та життя інших”. У статті розкрито (не)причетність головних героїв до дискусії про суть мистецтва та взаємодію митця з масою. З’ясовано ступінь ототожнення ними мистецтва з життям. Осмислюється вплив позасюжетних елементів на композицію повісті.