Острів у вічності був обіцяний Майстрові ще на землі (до 70-річчя Володимира Дрозда) - Жулинський, М. (Слово і Час, 2009)
У статті зроблено спробу зазирнути до творчої лабораторії відомого українського прозаїка, окреслити особливості його стильової манери, зв’язок доробку із соціальними проблемами часу написання творів.