Сонети Емми Андієвської як вияв катахретичної свідомості - Дроздовський, Д. (Слово і Час, 2009)
У статті здійснено спробу визначити базові параметри художньої свідомості в сонетах Е. Андієвської на матеріалі збірки “Ідилії” (2009). Досліджено вияви катахретичної свідомості як когнітивної матриці авангардистської поезії авторки з використанням традиції фольклорного слова та міфологічного субстрату як центрального культурологічного генотексту.