Літературна рецепція культурної моди: “Оповідання про Сергія Петровича” Леоніда Андреєва і “Дрібниця” Володимира Винниченка - Брайко, О. (Слово і Час, 2009)
У статті в компаративному аспекті аналізується художня рецепція ідей Ф. Ніцше та соціалістичного дискурсу у зразках малої прози російського й українського письменників. Розглядається наративна структура творів та особливості їх сюжетобудови у зв’язку зі стильовими тенденціями в літературі кінця ХІХ – початку ХХ ст.